masáže

Hmat - jeden z našich pěti smyslů, kterým vnímáme svět. Masáž to jsou fundované doteky, kdy je využíváno právě tohoto lidského smyslu. Masáž je dvousměrný proud dotýkání a představuje vzájemnou výměnu energie. Při masáži využíváme také dalších smyslů, pokud se jedná o aroma masáž, zapojujeme čich, když je k masáži puštěna příjemná hudba, tak také sluch. Masáž navozuje příjemné pocity pohody, radosti a uvolnění. Pro mnohé je pocit bolavých zad a ztuhlých kloubů všední záležitostí. Často si až po masáži uvědomíme, jak byly naše svaly napjaté. Ten kdo podstupuje tuto proceduru, mi dává svou důvěru a já na oplátku slibuji, že budu k Vašim potřebám otevřená a vnímavá.


Co dělat před masáží, aby její účinky byly co nejpříjemnější?

* přijít na masáž čistě umyti tak, aby mohly oleje a v nich obsažené silice co nejlépe pronikat kůží
* nepít alkoholické nápoje a neužívat omamné látky. Na léky prosím dopředu upozorněte maséra
* minimálně 1 hodinu před masáží nejezte
* nechoďte na masáž, pokud trpíte zánětlivým onemocněním nebo i nachlazením. Při masáži dochází k silnému prokrvení orgánů a začínající nemoc se potom může výrazně urychlit a mohou se umocnit její účinky.


Co dělat po masáži pro zvýšení jejího efektu?

* dodržovat pitný režim a vypít minimálně 2 až 3 litry nealkoholických nápojů denně. Při masáži dochází k aktivaci lymfatického systému a souběžně s tím i ke zvýšenému uvolnění toxinů. Proto je potřeba dodržet pitný režím, aby docházelo k vyplavování těchto toxinů z těla a tím i vyčištění organizmu.

* dodržet zásadu teplotního komfortu, tzn nedovolit, aby došlo k prochlazení uvolněných svalů. Při prochlazení se svaly stáhnou a vznikají svalové spazmy a účinek masáží je tímto výrazně snížen. Může se stát, že dojde i ke zhoršení stavu svalové hmoty.

* nevystavovat po 24 hodin organismus zvýšené fyzické námaze

* hořčík v čokoládě ovlivňuje bolesti hlavy, soustředění, správnou činnost nervů, působí proti stresu zánětům

* flavonoidy, antioxidační látky v čokoládě, zpevňují a regenerují cévy, čímž omezují vznik srdečních onemocnění